churpchurp saya :)

churpchurp saya :)

Followers

::Jejakkan Diri::

Monday, September 5, 2011

jom hantar adik

as salam :)


hai korang . sehat tak . rendu choki tak . bajet je . muahahaha . lame kan choki ta hapdet . orang raye ke2 ke3 dah hapdet . choki baru harinie dah hapdet . kuih raye pom dah habes dah . hahaha


okeoke . choki sebenarnye baru pagi tadik sampai umah dari selangor . choki ikot parent anta adek balik poli . dah alangalang sampai sini . ayah choki pom pegi lah beraye dekat umah adik beradik die dekat tanjung karang . choki ngikot aje . tapi sempat pegi dua rumah je .


sampai umah cik yon pom dah pukoi 6 . die soh lah rehatrehat dulu sementara tunggu masak kan . ye lah badan pom letihletih . malam tu nak balik pulak kan . first time pegi uma cikyon . memang teruja . cantik je umah die . mama cakap depan umah dah macam chalet . tapi lupe nak amik gambo . haa


malam tu pulak tengok cikyon n anak die main mecun . mecun yang cantik tu . macam tahun baru punye tu . cantikk . tapi sekali die meletop dah terkejut mak nak . ops opcot . bayang kan dah bape kali die bako . banyak kali choki tekejut . hahhaha


naseb dok kampung bole lah maen cam tu . kalo dok taman tak bole . nanti orang marah sebab bising sangat . bunyi sangat kuat . macam bunyi bom . hahaha . lepas tu makan malam pulak . makan nasik dengan asam pedas memang best . pedas die memang syok lah . hehe


sesudah beraya di rumah cikyon . pegi pulak umah pak uda . kat situ kejap je lah . makan kueh2 sembangsembang . bermaafmaafan . dan balik . balik dalam pukoi 10 malam macam tu . sampai rumah pukoi 8 pagi . lambat tak . hehe


sebab berhenti banyak perhentian . gilirgilir bawak . tapi choki tak bawak pom choki takot . tengok bas dah lajulaju . gerun sangat lah . kene balik praktis bawak keta lagi lah gayanye . hahaha . adehla choki nie .


tu jep lah choki na ceta pom . banyak lagi sebenarnye . nanti korang tak larat nak baca pulak kan . hehehe


salam sayang :)




santapan hati . santapan jiwa . santapan saya .


mai tekan . jangan malu malu . terima kaseh :)

31 comments:

kutoOobambOo / ericoanaci said...

betu2 penaht, tp tak per.. kira bersenam lah hu3

Haji Kadis Ringin said...

adik dah balik dh ye ..
choki2 bile balik ?? hehe

ctk said...

besnyer men mercun kt kampung..bru rse suasana raya :D

::ini belog saya . cinta hati saya:: said...

@kutoOobambOo / ericoanaci : tu lah bukan selalu kan . hehe

:)

::ini belog saya . cinta hati saya:: said...

@Haji Kadis Ringin : aah dahbalik pom . choki tak balik . dok umah je . hehee

:)

::ini belog saya . cinta hati saya:: said...

@ctk : betoi2 . baru rase suasana tu kan . hehe
:)

syahirooAhmad said...

dah sampai tanjung karang tu nape tak singgah meru sekali. dekat je kot.. haha.

oit choki, org pompuan mane boleh opocot-opocot.. kene cover cun. huhu..

RuSyDi said...

wah,best g jln raya..past tue maen mercun..huhu

amranaiman said...

hati2 dijalan raya :D

amranaiman said...

hati2 dijalan raya :D

hanaahmad said...

beshnya dapat beraya suasana kg kan. selamat hari raya choki. :)

anamizu said...

mercun cantek tu mmg kaw bunyi die..hehe
cik ana pon bpe kali sentap ritu :P

Wanita2u said...

Jom join giveaway dari Wanita2u pula. :)
Hadiah mmg sangat menarik. Berbaloi-baloi join. Hehehe.

http://portalwanita2u.blogspot.com/2011/09/wanita2u-2nd-giveaway.html

fiezah91 said...

haha.. kat kpg memang tak kisah la main mercun.. bunyi kuat mana pun tk ada sapa yang nak marah. hehe

~Nana 귀여운~ said...

suasana di kampung memang besh kalau time hari raya..wuuuu saya xder kg yang meriah cenghitu :(

alif haris said...

hai choki2 :) s2dy lg tak ?

Fara E's said...

kg gua tak men mercun pon =='

Naz said...

bagusnye akak antar adik ^_^

nadia fatihah said...

kampung choki pon kat tanjung karang ker? ayah saya pon asal situ jugak! :)

::ini belog saya . cinta hati saya:: said...

@syahirooAhmad : dekat ke . mne lah choki taw . choki pegi pok kenkadang aje . hehehe

halamak . bukan sengaje neh . terkua sendiri . heee

:)

::ini belog saya . cinta hati saya:: said...

@RuSyDi : best kan . bukan salu neh cam nie . hee :)

::ini belog saya . cinta hati saya:: said...

@amranaiman : terima kaseh yye :)

::ini belog saya . cinta hati saya:: said...

@hanaahmad : best kan . choki pom teringin je . selamat hari raya jugak ye hana :)

::ini belog saya . cinta hati saya:: said...

@anamizu : tawtape kan cik ana . memang sentap banyak kali lah . haha

:)

::ini belog saya . cinta hati saya:: said...

@Wanita2u : insyaAllah . nnty choki join ye .

tima kaseh jemput ye :)

::ini belog saya . cinta hati saya:: said...

@fiezah91 : betoi . memang tak mara . sebab banyak yang main . hee :)

::ini belog saya . cinta hati saya:: said...

@~Nana 귀여운~ : betoi sokong nana . choki pom tade kampung yang cm tu . :)

::ini belog saya . cinta hati saya:: said...

@alif haris : hai . alif . choki dah tak study . dah habes pom . hee :)

::ini belog saya . cinta hati saya:: said...

@Fara E's : ye ke . jom kite maen sesame nak . hee :)

::ini belog saya . cinta hati saya:: said...

@Naz : kene hantar sebab kat dari sini nak kesane tade bas . hee :)

::ini belog saya . cinta hati saya:: said...

@nadia fatihah : oh ye ke :) .tade lah . kalo kampung sebenar dekat ijok , batang berjuntai . ape tah name baru die . bestari jaya kot kalo tak silap lah . heee

kalo tanjung karang tu . uma sedare je . hee .

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...