churpchurp saya :)

churpchurp saya :)

Followers

::Jejakkan Diri::

Monday, June 27, 2011

boleh saya kata saya renduuu

as salam :)

hai hai sume !! choki nak cakap boleh tak . (cakap aje lah bukan de orang dengar pun kan) . boleh tak kalo choki kata choki rennnnduuuu . tapi pada siapa kah choki na lepas kan rase renduu nie ye .

choki rendukan kawankawan chokiii masa sekolah dulu . ta kira lah dari sekolah menengah ke . sekolah teknik ke . kolej ke . semua choki renduu .

24 jun 2011 aritu sekolah teknik nibong tebal ade buat reunion untuk bekas bekas pelajar sekolah tu tapi choki ta dapat pegi pun . kalo tak mesti boleh jumpe kawan kawan kan . tapi sayang ta dapat pegi .

choki jugak rendu pada seseorang rendu sangat . sape tu ye jeng jeng jeng . hanya choki yang taw sape . (shutttt)

choki nak tuju lagu bole . hahah 



lagu die cam besh pulak . choki taruk lah sini . hihihi . dengar kan lah 

salam sayang :)




santapan hati . santapan jiwa . santapan saya .


mai tekan . jangan malu malu :)

oh adek .

as salam :)

hai korang !! choki tade lah na ceta ape sangat . cume tak lama lagi choki akan kesunyian lah . adek choki tak lama lagi akan masok politeknik intake jun , jaoh pulak tu kan .

cian choki dok sensorang je . haha . ta sorang sangat lah kan . tapi adek choki sume pegi sekolah . sape lah na bebual dengan choki lagi . sape lah na menggila dengan choki lagi .

mesti rendu dengan die . ninie p sana jgn lupa kakak na (ayat sedih sangat) . die lah salu dok buat pala gila . bila dia lapa kakak jugak yang die panggil ajak pegi kedai .

10 julai 2011 nanti pegi anta die dekat politeknik sultan idris shah , sabak bernam . jao dari rumah . naak pegi melawat susah . ninie belajaq lelok na kat sana . 


nie lah gamba die . semoga terubat lah rendu choki nanti .

tu ja lah na ceta . (sayu ja rasa)

salam sayang :)




santapan hati . santapan jiwa . santapan saya .

Friday, June 24, 2011

sedeh sedeh sedeh .

as salam :(

hai korang korang !! hari nie choki sedeh sangat . susahkan menjadi penjamin kepada seseorang . sehingga boleh menyebabkan kita diblacklist . hanya kerana seseorang tidak mahu membayar hutangnya .

kadang kadang niat baik kita sebagai penjamin disalahgunakan dengan mengambil kesempatan tidak mahu membayar hutang sehingga perlu naik turun mahkamah . hubungan yang baik boleh menjadi buruk jika berlakunya hal yang sedemikian .

pihak bank juga akan turut mencari penjamin sekiranya penghutang tidak dapat dicari . apakah itu menyenangkan . jadi kepada sesiapa yang berhutang dan mempunyai penjamin yang baik hati . jangan lah disalahgunakan . fikir sama kehidupan si penjamin pada masa akan datang sekiranya mereka diblacklist . apatah lagi jika sipenjamin adalah salah seorang ahli keluarga . semestinya tidak mahu bermasam muka bukan .

cuba bayangkan jika terjadi pada diri anda sendiri . pasti anda tidak mahu perkara ini terjadi . apa yang choki merapu pun tataw lah . sedeh choki mengenangkan perkara sebegini berlaku .

itulah yang dapat choki katakan .

salam sayang :(



santapan hati . santapan jiwa . santapan saya .

Wednesday, June 22, 2011

happy besday m . i . r . a u . m . a . i . r . a . h .

as salam :)

halo halo korang korang !! hehe . hari nie merupakan besday sahabat kayangan choki taw . walaupun kami ta pernah bejumpa hanya berfb sahaja . tapi kami rapat . hehehe
choki panggel die laling . hahaha

oke lah di kesempatan ini choki nak wish lah kat die . selamat hari lahir ya laling . semoga panjang umo murah rezeki ya . semoga sehat sehat selalu . semoga dapat apa yang dihajati . semoga gembira selalu dan bahagia ya . may Allah bless u always ya . i lub u lah . muwachxx .

wah . macam wish hari raya pulak kan . hehee . die adalah sahabat terbaek . sahabat selamanya . hehe . choki na bagi video nie kat die . hehe

tengok ya . :)



 

comel tak macam choki (pengsan) haha . tu lah yang mampu choki bagi kan . yang laen ta mampu dah . hehe . tu jep lah ye . jumpe lagi ye korang korang . 

salam sayang :)




santapan hati . santapan jiwa . santapan saya .

anak kucen :)

as salam :)

hai korang sume !! hari nie kan choki na tunjuk gambo je . tanak ceta . haha . tapi gambo tade lah banyak sangat . hehe

hari tu tanggal bape hari bulan choki pun ta ingat . time tu pulak karen uma choki tade dari pukoi 7 sampai 12 malam . memang ta syok lah kan . hehe

choki na p amik lah lilin kat bilik kan . tiba2 choki terdengar 1 suara . jeng jeng . suara apakah itu , choki cari mane datangnye sore tu . tapi ta jumpe .

choki pun ape lagi p bagi taw lah kat ayah .

choki : ayah kakak dengar bunyi anak kucen tadi kat bilik .
ayah : ye ka . alice beranak dah pa .
choki : ntah . kak pun tataw . ye lah kot kan .

ayah n choki pun p lah ceq . rupa2nya memang betoi die dah beranak . die beranak dalam kotak buku mama . hehe . masa ketiadaan letrik tu lah die telah melahirkan 3 ekor anak kucen .

jap nak tunjuk gambo ye . haha




tu kan gambo die . gambo anak anak si alice nie . choki nie geli dengan kucen . na tengok bole lah kalo sentoh jangan lah . cepat je choki lari . hehe . punye lah penakot kan choki dengan kucen nie . hahaha


nie pulak gambo ibu die lah . famili choki cukup sayang dengan kucen nie . naknak pulak adek choki number 3 n mama choki . name ibu die nie alice . macam alice in wonderland pulak . ahahah . tu jep lah choki na ceta . hehe

salam sayang :)



santapan hati . santapan jiwa . santapan saya .

Thursday, June 16, 2011

kisah .

as salam :)


hai hai . hari nie choki pun tataw na ceta ape . hehe . semalam korang sume mesti taw kan . terjadinya gerhana bulan . tapisayangnye choki ta dapat tengok .


ye lah semalam mama balik kija . batokbatok penat . cian mama . pastu mama ajak pegi klinik . choki pun ikot jugak lah . pegi dengan ayah n adik . lepas sampai klinik tunggu jap . pastu mama n ayah pun masok .


choki n adik tunggu kat lua je lah . ta bule na masok ramai ramai . hehe . pastu mama n ayah pun kua . tanya mama doc cakap ape . mama cakap doc na masok kan gas macam orang penat tu . tapi mama tanak . mama cakap letak vicks pun da oke . die tanak lah die cakap nanti kalo dah masok gas . kene amik salu . die tanak macam tu .


pas amik ubat . mama da kene beleter dengan ayah . ta bule minom air ais lah ta bule makan minyak2 . ta bule makan buah banyak air . naknak mama suke buah tembikai . dah ta bule makan . cian mama.


pastu singgah makan kat kedai nasi kandar . tapi ta makan lah nasi kandar kan pepagi buta . hehe . makan biasa2 je . then balik lah . dah sampai uma ta masok lagi . kononnye na tunggu lah sampai gerhana bulan kelua . tape lah tunggu sampai pukoi dua . mama dah ajak masok .


choki masok lah tido kan . ingat mama tido sekali lah . rupe2nye pukoi 3 mama kia balik tengok gerhana bulan tu . alahai melepas choki na tengok . rugi sangat rasenye . bukan bule tengok hari hari kan . tak untunggg .


itu jep lah . choki tataw na ceta ape kan . hahah . ngarut je .


salam sayang :)




santapan hati . santapan jiwa . santapan saya .

Monday, June 13, 2011

video kesukaan

as salam :)

hai semua !! lama sungguhkan choki tak hapdet belog kesayangan nie . mahaplah choki kebelakangan nie kekurangan mood lah . hehehe . tape lah hari nie choki pun tade idea sebenarnye . choki nak letak video nie . choki suka tengok dia nyanyi sambil maen gitar die tu . cam best je kan . 

video

video nie kawan choki bagi die soh choki dengar . sekali choki dengar da rase sonok . choki pun tataw . hehe . hope kalo korang tengok korang suke lah . tapi time die nyanyi tu ade gangguan seket . hehe . tapi tape choki enjoy je .
hope korang pun enjoy ye . tu je untuk hari ini . nanti choki post lagi ye . hehe

salam sayang  :)



santapan hati . santapan jiwa . santapan saya .

Wednesday, June 1, 2011

400 th follower award


 as salam :)

hai semua . semalam folower choki sudah mencukupi 400 . choki rase sangat hepi walopun entri choki ta sehebat orang laen tapi ade jugak yang nak folo choki kan . tima kaseh lah buat folower choki ye . luv u all lah . haha . 
choki nak bagi award lah yang ta seberapa nie kepada yang betuah mencukupkan 400 folower tu . yang bertuah untuk mendapatkan award nie adalah cik zaty . cik zati sile lah ambil award tu ye . tade lah lawa mane pun . biase biase je . choki ta kreatif sangat bab bab cenggini . hehehe . 

kepada yang laen yang sudi folo choki tima kaseh banyak choki ucapkan ye . kalo na tengok sape yang betuah tu nie belog die . jemput lah tengok ye . hehe 



salam sayang :)





santapan hati . santapan jiwa . santapan saya .

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...