churpchurp saya :)

churpchurp saya :)

Followers

::Jejakkan Diri::

Wednesday, November 2, 2011

menjawab tag :)

as salam :)


hai hai hai . apa kabar korang semua . ada baik ka . hehe  . sehat kah korang semua . semoga sehat selalu lah ye . hari nie choki nak menyelesaikan tag yang diberi oleh kawan kesayangan choki ye . sori lah kawan kawan lambat sikit nak menjawabnye . hehe


oke . tag nie datang dari telagaputih dan LilySuhaili . choki jawab untuk keduasuanya dalam satu entri ya . sebab tag mereka adalah sama . yang bezanya cuma soalannya saja . bolekan . hehee . jom kita tengok apakah soalan yang mereka berikan .

RULES:)
1) must post this rules
2) post 11 things about themselve in their post
3) answer the question that those tagger set for you
4) have to choose 11 people to tagged them in their post
5) don't forget to go their page and tell them
6) no tag back!
7) no stuff in the tagging section that "YOU ARE TAGGED IF YOU ARE READING THIS" YOU LEGITIMATELY (a.k.a Really trust with all honesty) have tagged 11 people
-----------------------------------------------------------------------------------
11 Things About Me


1. choki suka karok
2. choki suka makan choki choki
3. choki suka barney
4. choki suka pocoyo
5. choki suka coklat
6. choki nie simple je
7. choki suka online
8. choki suka main game
9. suka tengok movie . tapi yang rasarasa best ja 
10.  kedahan
11. agak pelupa jugak
-----------------------------------------------------------------------------------
Jawapan kepada Telagaputih

1. Nama Penuh beserta maksudnya?
Nama penuh choki Noramiera Saryantie . choki pom tak pasti lah ape maksudnye . hehe

2. Status? Single, in a Relationship, Married, Divorced?
of cos lah single . haha

3. Perkara yang menggelikan yang pernah dibuat?
choki pom tak pasti ape yang menggelikan tu . dah lupe . hehe

4. Kenangan paling manis yang pernah berlaku dalam hidup?
pergi jenjalan dengan family walopom tempat dekatdekat je . hehe

5. Kenangan pahit pulak?
jatuh moto . sakit oh . 

6. Idola? Kenapa pilih dia?
mama dan ayah . sebab dorang sangat best:)

7. Pandangan anda terhadap ego kaum jantina berlawanan anda?
ape pom tak bole kalo ego tinggi macam klcc. hehe

8. Benda yang mesti ada di sisi sebelum tidur? kalau takda, xboleh tidur.
barney .  untuk buat bantal peluk . hehe

9. Macam mana boleh kenal blog TelagaPutihWorks?
tuan belog nie tinggalkan jejak kt blog choki rasenye . hehe

10. Berapa kali baca my entry?
setiap kali tuan blog datang menjenguk setiap kali tu lah bace entrynye

11. Apa komen anda mengenai peribadi owner blog TelagaPutihWorks?
walo pom tak kenal sangat . tapi tuan belog seorang peramah :)
-----------------------------------------------------------------------------------
Jawapan kepada LilySuhaili


1. Pendapat tentang facebook ? 
ade kebaikan ade keburukan .

2. Single or couple ?
single lah :)

3. How about my blog ? Ngah ha ha
so nice . comel 

4. Maksud nama anda ?
choki pom tak pasti ape maksud nama choki . hehe

5. Pendapat anda kawen muda ?
oke saja . kalo anak dah besar kite still nampak muda . cewahh . haha . kalo dah jodoh ape salahnye :)

6. Pernah tak tanpa sebab benci orang ?
tak pasti lah . rasenye tak pena :)

7. Suka shopping ?
suka . tapi kalo ade duet je . haha

8. Kalau malas pi kelas, still pi jugak or ponteng ?
still pegi jugak . jaga percentage untuk tidak di bar , hehe

9. When is your birthday ?
dah lepas pom . 11 january 1990 .:)

10. What website do you spend the most time on ?
blogger n facebook . haha

11. English / Malay / KoreaJapan movies ?
malay movie . kadang english movie carik yang best je . 
-----------------------------------------------------------------------------------
soalan kepada yang bertuah 

1. Berapa nama panggilan yang kamu ada . bagitau la ?
2. Masih belajar atau sudah bekerja ? kat mana ye ?
3. Apa makanan dan minuman kesukaan kamu ?
4. Apa cita cita kamu semasa kecil ?
5. Korang rasa best tak bila menjawab tag ini ?
6. Kalo kamu ada masalah kepada siapa kamu luahkan ?
7. Apa perkara pertama yang kamu lakukan apabila bangun tido ?
8. Apakah lagu kesukaan kamu ?
9. Apakah warna kesukaan kamu ?
10. Apakah nombor kesukaan kamu ?
11. pendapat kamu tentang belog dan ownernya ?
-----------------------------------------------------------------------------------
orang yang bertuah untuk menjawab soalan ini adalah :


kalo sudi jawab lah . tiada paksaaan :)
salam sayang :)


santapan hati . santapan jiwa . santapan saya .


mai tekan . jangan malu malu . terima kaseh :)

34 comments:

Telaga Putih said...

peramah ye? bkn pemarah kan? hehehe

sarah ^^ sera said...

Thanx Tag ~ Kalu Da Masa Ingatkan Sarah Yea ., =D Makcehh ~

::ini belog saya . cinta hati saya:: said...

@Telaga Putih : hehe . ye peramah . bukan pemarah . takot2 tetibe salah eja . hehe :)

::ini belog saya . cinta hati saya:: said...

@sarah ^^ sera : sama sama dear . insyaAllah :)

aisya said...

musim tag-mengetag.. selamat dah selesaikan hutang 55 soalan org tag.. hehe

Ungu Violet said...

skang nih musim jawab soklan peksa eh jwb soklan tag....hikhik

all da bezlah..:)

hanaahmad said...

musim blogger main tag kan. :)

ctk said...

fuhy000000000 cntik gilew nama kamu yer...saryantie gitu..i like it bebeh! :)

♛RaRa♛ said...

wuuu tenkiu tag rara if xbuzy rara try'blas yea.sebab sekarang bzy exam :)
-hee sama no.6:rara pon seorng yg simple^^

zureen said...

best jugak men tag2 ni. macam2 soalan. ;p

Telaga Putih said...

tu la.. kot2 tersalah eja ke.. hohohoho

hyz said...

about yu : no 1,2,5,6,8,9 kita sama... hek3

~Nana BamBam~ said...

ohya, nana pon suka pocoyo..haha

syafiqakarim said...

haha yeke singleee?tetttt :P

Pondok Usang said...

betul2 berantai ni..hihi...

Lily Suhaili said...

Heheee thanks tau choki jawab tag,
winkwinkk
Nah bunga roz untuk choki :

@>----

Hahaha..

::ini belog saya . cinta hati saya:: said...

@aisya :fulamak banyak tu . hehe .

::ini belog saya . cinta hati saya:: said...

@Ungu Violet : soklan peksa pom ye . soklan tag lagi yeye la .hehe :)

tima kseh :)

::ini belog saya . cinta hati saya:: said...

@hanaahmad : tu lah kan . musim die. :)

::ini belog saya . cinta hati saya:: said...

@ctk : hehe . tima kaseh ye . halamak malu2 da nie . hehe :)

::ini belog saya . cinta hati saya:: said...

@♛RaRa♛ : sama sama . tape lah dahulukan yg penting ye . gudluck ye for ur exam .

:)

::ini belog saya . cinta hati saya:: said...

@zureen : tu lah kan . dari soklan2 tu bole jgk kie kenal kawan blog kite tu . hehe :)

::ini belog saya . cinta hati saya:: said...

@Telaga Putih ; naseb baek eja btol . kalo tak . jeng jeng . hehe :)

::ini belog saya . cinta hati saya:: said...

@hyz : halamak banyak nye kita sama . hahaha . cewahh :)

::ini belog saya . cinta hati saya:: said...

@~Nana BamBam~ . comelkan pocoyo tu . heehe :)

::ini belog saya . cinta hati saya:: said...

@syafiqakarim . haha . ye lah . single lah nie . ta cye ke . hehe :)

::ini belog saya . cinta hati saya:: said...

@Lily Suhaili : halamak . den dapek bunga . suka2 yeye . hehe . tima kaseh . :)

::ini belog saya . cinta hati saya:: said...

@Pondok Usang : tu lah . tak putus2 rantainya . hehe :)

syahirooAhmad said...

Jujur itu perlu. hahah. :D

haa. yang len. sila jawab soalan2 choki tu..

ekabukanmakcikkau. said...

hahh aku nak kawen 18 ah . nanti masa anak aku 18, aku baru 36 . perghhhh meletop lagi hahhaa

Telaga Putih said...

jeng jeng jeng apakah itu ye?? haaa..

::ini belog saya . cinta hati saya:: said...

@syahirooAhmad : betoi betoi . hehe . tima kaseh ye :)

::ini belog saya . cinta hati saya:: said...

@ekabukanmakcikkau. oke lah tu . kawen awai . anak dah besa maknye masih mude . nnty orang ingat tu kakaknye . hahaha :)

::ini belog saya . cinta hati saya:: said...

@Telaga Putih kalo tak kene tibai dengan tuannye sebab nnty orang ingt tuannye tu pemarah . padahal tuannye sangat lah peramah . hahha:)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...