churpchurp saya :)

churpchurp saya :)

Followers

::Jejakkan Diri::

Friday, January 21, 2011

Kasutku Di kakiku

as salam . =)

haihai !! tadik kan choki baru jep di tag oleh seorang rakan belog choki nama die AiNi untuk menaip tentang kasut sematamata . jadik kepada sesiapa yang menggemari kasot boleh lah join contest nie yep . untuk tidak menghampakan rakan belog choki . choki buat yep .hehe
 


choki tidak lah mempunyai kaki yang lawa untuk memadankan dengan kasut yang serba hebat ini . tapi choki rasa berbangga sebab masih mampu mengenakan sepasang kasut di kaki ku ini . walo apa jenis kasut sekali pun ta kira lah sandal ke . selipar ke . choki tetap memakai nya mengikut keselesaan kaki choki ini . 

walo ke mana  pun choki pegi kasut tetap dikaki choki . tanpa kasut siapa lah kaki choki ini . kasut di umpama seperti lagu senyum yang selalu berkumandang di radio dahulu . 

tapi kali ini tajuk lagu tu berubah menjadi KASUT


Kasut Kasut Kasut
Kasut Kasut

Cantik luar
Cantik dalam
Cantik dengar sini
Kalau saya pakai
Awak mesti pakai sekali
Kalau kita pakai
Semua orang berjangkit
Bila semua orang pakai
Dunia semuanya kasut

Kasut
Hanya perlu pakai di kaki
Kasut
Hanya perlu pakai di kaki
KAsut
Hanya perlu pakai di kaki
Kasut
Hanya perlu pakai di kaki

Akhirnya sempurna beli kasut pertama
Bunyi macam koleksi hits terbaik orang lama
Dah ku kata ku akan beli sampai tua bangka
Kalau habis duit aku beli dengan kad
Satu dua tiga anugerah diterima
Oh itu tahun lepas tahun ini cuma dua
mesti pakai tiap kali lawan high heels
Ditertawakan pula oleh kasut lain

Oh si stiletto kasut secantik nama
Cantik luar cantik dalam cantik macam stiletto
Hati macam sandals anginnya macam papa
Kalau dah sesuai senyum sampai telinga
Sebelum jadi buruk dah tahu nak buat apa
pakai balik kasut lama kasut mama
Wanita hari ini jaga sensitiviti
Kalau kasut rosak boleh cuba kasut ini

Ay cantik luar cantik dalam cantik dengar sini
Kalau cantik pakai cantik mesti cantik lagi
pakai kasut nak tengok sesuai ke tidak
Kalau tak sesuai pun masih ada kasut lain

Ay buai tinggi-tinggi sampai ke puncak awan
Dengan sandal dan but aku berkawan
Aku bukan rupawan aku bukan menawab
Tapi aku punya satu kasut yang menawan

Baru mukadimah nampak macam sudah tertawan
Dengar kata hati perasaan jangan dilawan
Kalau takut mula-mula kita boleh berkawan
Duduk dulu biar ku belanja kasut sepasang
Apa rasa sentiasa jadi bahan perhatian
Apa rasa jadi cantik kacuk cina pakistan
Apa rasa jadi seksi suka tak diperhatikan
Apa rasanya terima bertubi-tubi puji-pujian

Tu boleh pun pakai cantiknya kasut
Sepuluh markah penuh seharusnya ku beri
Wanita hari ini harus pepandai puji
Kalau dia jual mahal boleh cuba kasut ini

Ay cantik luar cantik dalam cantik dengar sini
Kalau cantik pakai cantik mesti cantik lagi
pakai kasut nak tengok sesuai ke tidak
Kalau tak sesuai pun masih ada kasut lain

ape lah yang kau merapu nie choki . haha . choki ta pandai buat ayat hasil die cam tu jep lah . tima kasih yep Aini kerana sudi tag chokichoki untuk join contest : YOU , ME AND SHOES ! di bawah naungan tuan belog yang membuat contest ini . selamat membaca . ta suka tak apa . hak milik setiap insan . Aini choki dah buat yep . 

choki na tag


salam sayang . =)




santapan hati . santapan jiwa . santapan saya .

9 comments:

Qyssx Qyranna said...

..hehehe... thanx taw tag kt sy.. best btOwl lagu kasut.. di adaptasi dri lagu senyum gitu.. huhuhuhu... papew pOwn mmg terbaik... sy gila kasut juga.. hehehe... :) thanx a lOtx..

Qyssx Qyranna said...

..hehehe.. thanx ea tag kt sy.. best btOwl lagu KASUT.. adOpted frOm SENYUM gitu... huhuhuhu. papew pOwn mmg terbaik dr ladang.. sy gila kasut jgk.. huhu.. thanx a lOtx ea.. :)

aqeyLs said...

tengsssss choki2 sbb tag gwe,..

nnt aqeyLs buat yeks!:D

::ini belog saya . cinta hati saya:: said...

@Qyssx Qyranna haha . samasama yep . choki merapu jep tu . ngee . tima kasih yep puji . hehee . =)

::ini belog saya . cinta hati saya:: said...

@aqeyLs haha . samasama aqeyls . oke sajep . hehe . =)

hantu GiGi said...

damn!!!cantik gilo kasut mu!

::ini belog saya . cinta hati saya:: said...

@hantu GiGi haha . suka yep . tu bukan kasot choki . hehe . kalo suka nnty kita p beli sama2 na . hahaha (macam dekat jep kan )

anamizu said...

cantek2nye kasut tu!!!
cik ana nak!! hihi

recent post : |suke ke word verification???|

::ini belog saya . cinta hati saya:: said...

@anamizu cantik yep . tapi bukan kasot choki . nak yep . jom kita p beli yep cik ana . heheh

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...